- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין בתיק ת"פ 49405-06-12
|
ת"פ בית משפט השלום פתח תקווה |
49405-06-12
12.12.2013 |
|
בפני : עינת רון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד יניב פרטוק |
: אלכסנדר אמירוב (עציר) עו"ד יאיר מושייב |
| גזר דין | |
לאחר ניהול הליך של הוכחות הורשע הנאשם בעבירות של התפרצות לרכב ,גניבה מרכב ותקיפת שוטר.
תמצית עובדות כתב האישום אשר פורטו בהרחבה בהכרעת הדין הן כי בתאריך 18.4.12 בשעות הלילה התפרץ הנאשם לרכב ונטל מתוכו מכשיר טלפון , ואף התקשר ממנו .
בתאריך ה22.6.12 הגיעו שוטרים לעכב את הנאשם לחקירה, אך הנאשם סרב להיכנס לניידת ודחף את השוטר .
בטיעוניה לעונש הדגישה התביעה כי מדובר בנאשם בעל עבר פלילי מכביד ביותר שכנגדו תלוי ועומד עונש מאסר מותנה בן 6 חודשים .לאור זאת התביעה סבורה כי מתחם העונש ההולם נע בין 8 לבין 18 חודשים מאסר בפועל .
על מנת לתמוך בטיעוניה הפנתה התביעה לפסיקה במקרי ם דומים.
במקרה דנן, עתרה התביעה להשית על הנאשם 14 חודשי מאסר בפועל וכי המאסר על תנאי יופעל במצטבר ולא בחופף , בנוסף עתרה התביעה לעונש מאסר על תנאי מרתיע.
ב"כ הנאשם הדגיש כי הנאשם ניהל הוכחות מאחר שחומר הראיות לא העלה קשר ורלוונטיות לנאשם אך למרות ניהול ההוכחות ההליך היה מהיר ויעיל, חומר רב הוגש בהסכמה ועדים רבים נחסכו מטעם ההגנה ,ועל כן מבקש ב"כ הנאשם לזקוף זאת לזכותו.
ב"כ הנאשם סבור כי מדובר בעבירות ברף התחתון של עבירות רכוש, מאחר שלא נגרם נזק לרכב , לא ידוע כיצד הרכב נפרץ ואף לא נגרם נזק כספי למתלונן .
לעניין תקיפת השוטר, טען ב"כ הנאשם כנגד דברי התביעה ולטעמו העונש לו היא עותרת אינו פרופורציונלי וזאת מאחר שמדובר בדחיפה קלה אשר סופק לה הסבר הגיוני וכי השימוש בטייזר היה מוגזם .
ב"כ הנאשם סקר את רקעו של הנאשם , שהינו צעיר ,כל שרקעו האישי ונסיבות חייו הן סביב התמכרותו לסמים , ובנסיבות אישות ומשפחתיות קשות כפי שתיאר, כך שלמעשה היה לא אחת דר רחוב שמבלה בחברתם של דרי רחוב נרקומנים וכך גם נפגע באופן נפשי ופיזי .
ב"כ הנאשם הדגיש כי כיום הנאשם נקי ועבר גמילה עצמאית מאז שנעצר ולכן ההליך השיקומי העצמי ראוי להתחשבות .
לאור האמור לעיל, עתר ב"כ הנאשם להארכת התנאי הקיים ולהסתפק בימי המעצר של הנאשם ובמידה ויוחלט להשית עליו עונש ממשי , עתר ב"כ הנאשם להפעלת התנאי בחופף וללא קנס עקב מצבו הכלכלי של הנאשם .
מגיליון הרישום הפלילי עולה כי מדובר בנאשם יליד 1985, בעל עבר פלילי מכביד ביותר וזאת מאחר שבעברו שמונה הרשעות קודמות מהשנים 2001 ועד 2010.
באוקטובר 2001 עמד הנאשם לדין והורשע לאחר שצרף 27 תיקים בעניינו. במאי 2004 הורשע לאחר שצרף 10 תיקים בעניינו.
העבירות בהן הורשע הנאשם לאורך השנים הן רבות ומגוונות, עבירות נגד הרכוש, עבירות לפי פקודת הסמים, עבירות אלימות ואיומים, הפרת הוראה חוקית ועוד ועוד.
ביום 5/11/09 הורשע הנאשם בבימ"ש השלום בפתח תקוה בגין מספר עבירות לרבות פריצה לרכב וגניבה מרכב ונדון למאסר בפועל ולהפעלת מאסר מותנה וכן לעונש מאסר מותנה בן שישה חודשים אשר הינו בר הפעלה בענייננו.
הרשעתו האחרונה של הנאשם היא מיום 31/10/10 בעבירות של איומים, הסגת גבול והחזקת סמים לצריכה עצמית.
בענייננו מדובר בהתפרצות לרכב, הגם שלא הותירה נזק ברכב, גניבת מכשיר הטלפון של המתלונן מתוך הרכב ולאחר מכן משעוכב הנאשם אף תקיפתו של שוטר - דחיפתו באמצעות גופו.
מתחם הענישה לגבי העבירות של התפרצות לרכב וגניבה מהרכב הוא על פי נסיבות כל מקרה ומקרה 9-18 חודשי מאסר לריצוי בפועל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
